Bună! Mi-am propus două lucruri pentru ediția de azi și pentru cele care urmează: mai multă flexibilitate pentru ce gătim și mai multe, mult mai multe legume. E un deziderat și pentru mine personal, că mă obsedează sondajul acela de la Eurostat care arată că românii mănâncă cele mai puține fructe și legume din UE, și m-au inspirat sfaturile pe care le-au dat membrii grupului la o postare recentă pe tema asta.
O să găsești în meniu și ostropel de pui, mâncarea mea preferată din copilărie, pe care nu știam să o fac până când nu am găsit-o la Jamila exact cu o făcea bunica mea, cu gust puternic de usturoi copt și sos de roșii fără făină adăugată. Față de rețeta Jamilei, am făcut mici modificări care țin de tehnică: am uscat pulpele înainte să le rumenesc, ca să prindă culoare mai ușor, și am pus mai puțin sos de roșii, ca să nu înec pulpele, dar poți să faci fix cum a zis ea. Și poți și sări peste pasul cu rumenirea, dacă nu vrei să prăjești, deși aduce un plus de gust.
Nu uita că:
Am o categorie extra de newlettere și evenimente, pe teme pe care le hotărăsc în fiecare lună cu abonații, dar care sunt disponibile doar celor care susțin financiar publicația. Luna ianuarie va fi dedicată freezer meals (feluri pe care le poți face în avans și congela) și vom avea și un Q&A live pe tema asta. Prima ediție, cu aproape 10 feluri vegetariene pentru congelator, vine duminica aceasta. Dacă dorești acces (atât la cele viitoare, cât și la arhivă), îți poți upgrada tipul de abonament de la free la paid (5 Euro/lună sau 50 Euro/an) aici:
iar dacă vrei să faci cadou abonamentul cuiva căruia îi place să gătească, o poți face aici:
celor care s-au abonat deja, un mare MULȚUMESC!
suntem tot mai mulți pe grupul de Facebook, unde vorbim mai mult despre food waste, cum și de unde ne facem cumpărăturile și cum facem să mâncăm mai multe legume, te așteptăm și pe tine: