Meal Planning

Meal Planning

Share this post

Meal Planning
Meal Planning
#4.28 Un alt fel de meal plan

#4.28 Un alt fel de meal plan

de primăvară

Georgiana Ilie's avatar
Georgiana Ilie
Mar 28, 2025
∙ Paid
11

Share this post

Meal Planning
Meal Planning
#4.28 Un alt fel de meal plan
Share

Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale! Săptămâna aceasta încercăm ceva nou, ca să ne facem viața mai ușoară. Spor la toate!

Mă găsești și pe Insta

Meniu săptămânal

Meniu 428
62.8KB ∙ PDF file
Download
Download

Ce cumpărăm

Găsești și pe aplicația-companion (iOS | Android) lista de ingrediente. Meniul e făcut pentru 2 persoane, dar în aplicație poți mări sau scădea numărul de oameni pentru care gătești și poți alege să faci doar unele feluri de mâncare. Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.

Lista 428
77.7KB ∙ PDF file
Download
Download

Rețete

Legendă:

⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)

Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.

Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.

Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.

Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.

Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.

Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.


Duminică

Facem mare parte din componente.

4 proteine animale

Pui

6 pulpe superioare dezosate sau 1 și 1/2 piept dezosat

Asezonează-le cu sare și piper și gătește-le cum dorești: la tigaie, la airfryer, la grill, la cuptor. Taie-le fâșii și depozitează-le în frigider în recipient etanș.

Vită

500g carne de vită tocată

Trage la tigaie, cu puțină sare și puțin piper, până când carnea s-a rumenit. Depozitează în frigider în recipient etanș.

Pește

600g file de pește (cod, somon, ce dorești)

1 lămâie

Unge peștele cu puțin ulei de măsline, asezonează-l cu sare și piper și rade deasupra coaja de la lămâie. Învelește-l în folie metalică sau hârtie de copt și dă-l la cuptor sau la airfryer până e pătruns, dar nu uscat (oricum, învelișul va împiedica uscarea excesivă), 12-15 min. Când scoți din cuptor, stoarce lămâia peste el. Depozitează în frigider în recipient etanș.

Ouă

4 ouă

Fierbe 4 ouă la consistența dorită, curăță-le de coajă și dă-le la rece.

2 proteine vegetale

Năut

2 conserve de năut de 400g

1 lgț chimion măcinat

Scurge și clătește năutul. Conținutul unei cutii pune-l într-un borcan etanș și dă-l la rece. Conținutul celeilalte cutii amestecă-l cu puțin ulei de măsline, sare, piper și chimion și dă-l la cuptor sau trage-l la tigaie până s-a rumenit.

Linte

1 conservă de linte de 400g

Scurge și clătește lintea. Pune-o într-un borcan etanș și dă-o la rece.

3 carbohidrați

Orez

400g orez

Spală 2 căni de orez și pune-le la fiert cu 4 căni de apă într-un vas acoperit; oprește focul după 20 de minute și lasă să se mai umfle. Dă la rece.

Quinoa

200g quinoa

Spală bine bine, în mai multe ape, 2 căni de quinoa - spălatul ajută să se dizolve stratul de saponină cu care e acoperită natural și care îi dă un gust amar. Pune quinoa într-un vas cu 4 căni de apă și un praf de sare și fierbe la foc mic, acoperit, cam 20 de minute, fără să amesteci. Când e gata și s-a răcit, o scurgi de apa care a mai rămas și o depozitezi într-un recipient etanș în frigider.

Cartofi

1kg cartofi de copt

Curăță cartofii, taie-i cuburi și fierbe-i în apă puțin sărată până sunt pătrunși. Scurge-i și dă-i la rece.

3 verdețuri

Untișor

2 legături de untișor

Spală, curăță de rădăcini și dă la frigider învelit într-un prosop de hârtie umezit.

Spanac baby

300g spanac baby

Dă la frigider în punga în care l-ai luat.

Pătrunjel

4 legături de pătrunjel

Învelește-le într-un prosop de hârtie umezit și dă-le la rece.

9 legume

4 dovlecei

4 morcovi

1 broccoli

500g cartofi dulci

Taie-le cuburi și dă-le la cuptor (220C) cu puțin ulei de măsline, sare și piper, până s-au rumenit. Depozitează-le separat.

3 cepe roșii

Taie-le rondele și pune-le într-un borcan. Toarnă deasupra apă rece și câteva linguri de oțet. Dă la rece.

2 legături de ridichi

Curăță-le de frunze, spală-le și dă-le la rece.

2 castraveți mari

750 roșii cherry

3 avocado

Dă la rece.

Sosuri

Sos de iaurt cu verdețuri

2 Lg ulei de măsline

1 ceapă galbenă, tocată

450g cottage cheese

30g busuioc proaspăt, tocat

1 legătură pătrunjel, tocat

2 fire de ceapă verde, tăiată rondele

zeama de la 1 lămâie

Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa 10 minute, până s-a rumenit. Pune-o într-un bol și adaugă restul ingredientelor, sare și piper. Amestecă bine. Dă la rece.

Mic-dejun

Chia

120g semințe de chia

750g lapte

miere

Pentru 6 porții: amestecă într-un bol mai mare: 120g (12 linguri) de semințe de chia cu 750ml de lapte sau lapte vegetal, un praf de sare și 3-4 linguri de miere (opțional). Acoperă și dă la rece peste noapte, apoi mai amestecă o dată și depozitează în recipient etanș.

Ovăz/hrișcă

500ml lapte

500g iaurt

200g fulgi de ovăz/hrișcă

Pune în frigider, în 4 borcane de 400g: 1/2 cană de lapte (/vegetal), 1/2 cană de iaurt (/vegetal), 1/2 cană de fulgi de ovăz pentru fiecare porție. Închide etanș.

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Georgiana Ilie
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share