Meal Planning

Meal Planning

Share this post

Meal Planning
Meal Planning
#4.44 Ostropel, piperchi și FroYo

#4.44 Ostropel, piperchi și FroYo

Comfort food de vară

Georgiana Ilie's avatar
Georgiana Ilie
Jul 25, 2025
∙ Paid
10

Share this post

Meal Planning
Meal Planning
#4.44 Ostropel, piperchi și FroYo
Share

Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale!

Zilele acestea mă preocupă, ca și pe voi, cum ne vom descurca cu valul de scumpiri așteptat de la 1 august. Împreună cu Alex, am făcut un episod de Învinge tava numai cu idei de gătit mai economicos. În plus, în weekend vă trimit un newsletter dedicat (pentru toată lumea) cu cele mai eficiente metode de ținut bugetul de mâncare sub control. Sper să vă fie de folos.

Mă găsești și pe Insta

Meniu săptămânal

Meniu 444
70.3KB ∙ PDF file
Download
Download

Ce cumpărăm

Găsești pe aplicația-companion (iOS | Android) lista de ingrediente. Meniul e făcut pentru 2 persoane, dar în aplicație poți mări sau scădea numărul de oameni pentru care gătești și poți alege să faci doar unele feluri de mâncare. Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.

Rețete

Legendă:

[4P] 4 porții.

⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)

Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.

Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.

Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.

Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.

Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.

Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.


Duminică

leek orzo dill soup vegan

Supă rapidă de orzo, praz și mărar [V] [20 minute] [PLITĂ][4P]

1 ceapă roșie

3 căței de usturoi

2 morcovi

2 fire de praz

120g orzo

1,5L stock de legume

1 lgț cimbru uscat

1 lămâie

1 legătură de mărar

Taie mărunt ceapa și usturoiul. Într-o cratiță cu pereți înalți, încinge 1 lingură de ulei și călește ceapa 5 minute, apoi pune usturoiul și mai călește 1 minut. Adaugă morcovii tăiați rondele, și 2 fire de praz, tăiate rondele, orzo, stock-ul, cimbrul uscat, sare și piper. Dă în clocot, apoi redu focul și fierbe 10-12 minute, sunt făcute orzo și legumele. Oprește focul, gustă și mai asezonează cu sare și piper. Pune zeama de la 1 lămâie și o legătură de mărar tocat mărunt.

Sursă poză și rețetă.

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Georgiana Ilie
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share