Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale!
Meniu săptămânal
Ce cumpărăm
Găsești pe aplicația-companion (iOS | Android) lista de ingrediente. Meniul e făcut pentru 2 persoane, dar în aplicație poți mări sau scădea numărul de oameni pentru care gătești și poți alege să faci doar unele feluri de mâncare. Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.
Rețete
Legendă:
[4P] 4 porții.
⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)
Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.
Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.
Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.
Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.
Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.
Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.
Duminică
Supă-cremă de roșii și ardei kapia [V] [GF] [45 minute] [CUPTOR] [6P]
1kg roșii
4 ardei kapia
2 cepe roșii
1 căpățână de usturoi
1 lgț cimbru
250ml stock de legume
200ml smântână
crutoane
Încinge cuptorul la 200C. Într-o cratiță care merge la cuptor (sau o tavă), pune 1kg de roșii bine coapte, tăiate bucăți, 4 ardei kapia curățați de cotor și semințe și tăiați mare, 2 cepe roșii tăiate în 4, cățeii curățați de la o căpățână, 1 linguriță de cimbru. Pune 4-5 linguri de ulei (de măsline sau nu), sare, piper și dă la cuptor între 25 și 35 de minute, până s-au copt legumele. Adaugă 1 cană de stock de legume și 200ml de smântână și dă prin blender. Mai asezonează după gust cu sare și piper. Mănâncă rece sau caldă cu crutoane.