Meal Planning

Meal Planning

Share this post

Meal Planning
Meal Planning
#4.48 Pe relaxare

#4.48 Pe relaxare

că nu ne grăbim să se termine lenea verii

Georgiana Ilie's avatar
Georgiana Ilie
Aug 22, 2025
∙ Paid
19

Share this post

Meal Planning
Meal Planning
#4.48 Pe relaxare
Share

Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale!

Săptămâna aceasta am aflat că sunt pe locul 1 în topul influencerilor de pe Substack din România. Nu mă consider niciun fel de influencer, dar vă mulțumesc că datorită vouă primesc astfel de recunoaștere. Mai frumos a fost să văd pe listă prieteni buni (Sorana Stănescu, George Bonea, Anca Iosif, Bianca Oanea), dar și oameni pe care-i admir (Victor Kapra, Luiza Vasiliu și Victor Ilie, Alex Enășescu, Mario Badea, Dragoș Pătraru, Mihai Gătește - găsiți în link toate publicațiile), semn că m-am înconjurat de oameni potriviți. :)

Săptămâna viitoare sărbătorim 4 ani de meal planning, așa că o să vedeți și niște surprize în inbox.

Mă găsești și pe Insta

Meniu săptămânal

Meniu 448
61.5KB ∙ PDF file
Download
Download

Ce cumpărăm

Găsești pe aplicația-companion (iOS | Android) lista de ingrediente. Meniul e făcut pentru 2 persoane, dar în aplicație poți mări sau scădea numărul de oameni pentru care gătești și poți alege să faci doar unele feluri de mâncare. Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.

Rețete

Legendă:

[4P] 4 porții.

⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)

Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.

Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.

Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.

Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.

Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.

Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.


Duminică

Salată franțuzească de cartofi și fasole verde [V][40 minute][4P]

2 ouă, fierte tari (instrucțiuni mai jos)

900g cartofi noi, spălați bine și tăiați în jumătăți

450g fasole verde, curățată și tăiată în trei

12 măsline negre (uscate, fără saramură)

1 legătură de pătrunjel, tocate

4-5 fire de cepșoară (chives), tocate

Pentru vinegretă:

75ml ulei de măsline extravirgin

2 linguri (30ml) suc de lămâie

2 linguri (30ml) oțet de vin alb

2 căței de usturoi, tocați mărunt

2 lingurițe muștar Dijon

1 lingură capere tocate

2 măsline negre, tocate

Fierbe ouăle 1 minut (din momentul în care apa dă în clocot), apoi ia cratița de pe foc. Acoperă cu un capac și lasă-le să stea 10 minute. Scoate-le cu grijă și clătește-le sub jet de apă rece. După ce s-au răcit, decojește-le sub apă rece și taie-le în sferturi.

Taie cartofii în jumătate (sau în sferturi, dacă sunt mai mari). Pune-i într-o oală mare și acoperă-i cu apă. Adaugă 1 lingură de sare și pune oala pe foc mediu. Când începe să fiarbă, redu focul puțin și fierbe aproximativ 12 minute, până când cartofii sunt fragezi, dar nu complet gătiți.

Adaugă fasolea verde și mai fierbe încă 2-3 minute. Scurge imediat totul și transferă legumele într-un bol mare cu apă foarte rece, pentru a opri procesul de gătire și a păstra culoarea verde intens a fasolei.

Într-un borcan, combină uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul, usturoiul tocat, muștarul, caperele, măslinele tocate, sarea și piperul. Omogenizează.

Într-un bol, pune ierburile și amestecă-le cu aproximativ jumătate din vinegretă. Adaugă cartofii fierți, fasolea verde și măslinele întregi, apoi amestecă bine. Așază sferturile de ou deasupra și stropește cu restul de vinegretă (poți folosi tot sau doar o parte, după gust). Potrivește de sare și piper, dacă este necesar.

Sursă foto și rețetă

Croasanți cu omletă [15 min] [4P]

8 ouă

4 croasanți

4 felii de cașcaval

50g rucola

Încinge o tigaie (cu ulei sau fără), bate bine ouăle și prăjește-le până ai o omletă pufoasă. Scoate-o pe o farfurie. Taie croasanții pe lung și umple-i cu omletă, o felie de cașcaval și puțină rucola. Asezonează după gust cu sare și piper, închide croasanții și ambalează-i individual în șervețele, apoi dă-i la rece.

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Georgiana Ilie
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share