Meal Planning

Meal Planning

#5.8 Feluri calde și rapide

Și tarta cu lime în altă formă

Georgiana Ilie's avatar
Georgiana Ilie
Oct 17, 2025
∙ Paid
10
Share

Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale!

Mă găsești și pe Insta

Meniu săptămânal

Meniu 58
61.5KB ∙ PDF file
Download
Download

Ce cumpărăm

Găsești pe aplicația-companion (iOS | Android) lista de ingrediente. Meniul e făcut pentru 2 persoane, dar în aplicație poți mări sau scădea numărul de oameni pentru care gătești și poți alege să faci doar unele feluri de mâncare. Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.

Rețete

Legendă:

[4P] 4 porții.

⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)

Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.

Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.

Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.

Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.

Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.

Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.


Duminică

A close up of the broccoli cheese soup in a bowl with a spoon scooping some out.

Supă de broccoli și cheddar [V] [PLITĂ] [45min] [4P]

1 Lg + 2 Lg unt (aprox 40g)

1 ceapă galbenă, tocată mărunt

1 Lg făină

400ml smântână dulce 12%

400ml stock de pui

200g broccoli proaspăt sau congelat

2 morcovi rași

1/2 lgț nucșoară

150g cheddar ras (cheddar mai iute, aged)

pâine integrală

Călește ceapa în prima lingură de unt, apoi ia-o de pe foc. Într-o cratiță mare, amestecă restul de unt, topit, cu făina și gătește pe foc mediu 3-4 minute. Adaugă smântâna dulce în fir subțire și apoi stockul, la fel - amestecă continuu. Apoi lasă să fiarbă cam 20 de minute.

Adaugă broccoli, morcovii și ceapa călită. Mai lasă-le să fiarbă 20-25 de minute, până când broccoli și morcovul sunt pătrunse. Adaugă nucșoară, sare, piper și cheddarul. Amestecă, lasă să se topească brânza și apoi mănâncă.

Poză și rețetă de aici.

Lipii umplute [15 minute][6P]

6 lipii

200g cremă de brânză

100g mezel

1 borcan roșii uscate

100g valeriană

200g humus

1 morcov

50g arahide

50g stafide

4 ouă

100g telemea

100g roșii cherry

Luăm 6 lipii și le umplem cu diferitele combinații de mai jos, le rulăm, le tăiem în 2 și le depozităm în cutii etanșe în frigider:

  • 2 x cremă de brânză, șuncă de curcan sau alt mezel care îți place, roșii uscate, frunze de valeriană

  • 2 x humus, 1 morcov ras, arahide prăjite, stafide sau alte fructe mici confiate

  • 2 x omletă din 2 ouă, sare și piper, tăiată fâșii, cu telemea și roșii cherry

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Georgiana Ilie
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start your SubstackGet the app
Substack is the home for great culture