Meal Planning

Meal Planning

#5.9 Aproape doar feluri într-o oală

Ca să nu mai murdărim atâtea vase

Georgiana Ilie's avatar
Georgiana Ilie
Oct 24, 2025
∙ Paid
16
Share

Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale!

Mă găsești și pe Insta

Meniu săptămânal

Meniu 59
61.5KB ∙ PDF file
Download
Download

Ce cumpărăm

Săptămâna aceasta, lista de ingrediente e disponibilă doar aici în pdf. Voi anunța când revine și în aplicație.

Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.

Lista 59
72.9KB ∙ PDF file
Download
Download

Rețete

Legendă:

[4P] 4 porții.

⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)

Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.

Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.

Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.

Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.

Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.

Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.


Duminică

Nonna’s Lentil, Fennel & Celery Soup

Supă de linte, fenicul și țelină Apio [V] [PLITĂ] [45 minute] [6P]

1 cană (200g) de linte verde

3 tije de țelină Apio tăiate rondele

1 bulb de fenicul tăiat cubulețe

1 ceapă tăiată felii subțiri

1 lingură semințe de fenicul

1 linguriță piper măcinat

2 linguri amestec italian de ierburi (busuioc, oregano, măghiran, rozmarin, cimbru)

2L apă

2 legături de pătrunjel

Pune într-o cratiță mare toate ingredientele până la apă. Dă în clocot, apoi redu focul și lasă să fiarbă cam 30 de minute sau până când lintea și legumele sunt gătite. În ultimele 5 minute, adaugă pătrunjelul, 1 linguriță de sare și 2 linguri ulei de măsline extra-virgin.

Dacă nu găsești bulb de fenicul, se poate și fără.

Sursă poză și rețetă

Pancakes [V] [PLITĂ] [20 minute] [4P]

2 banane

4 ouă

1 lgț praf de copt

Pasează 2 banane mari, bine coapte. Separat, bate 4 ouă. Amestecă cele două ingrediente cu 1 linguriță de praf de copt până obții un aluat omogen. Încinge o tigaie plată (sau o tigaie de clătite, dacă ai) și unge-o cu puțin ulei. Pune câte o lingură de aluat (în funcție de cât de mare e tigaia, pot intra 3-4 deodată), las-o să se gătească până face bule, apoi întoarce-o pe partea cealaltă și mai las-o un minut. Depozitează-le în recipient etanș în frigider.

Mămăligă coaptă cu brânză și roșii uscate [V] [5 minute + 30 minute așteptare] [CUPTOR]

250g mălai rapid

1L apă

50g unt/ulei de măsline

200g mozzarella

100g roșii uscate în ulei

50g parmezan

Cuptorul la 200C. Într-o tavă de cel mult 20x30cm, cu pereți înalți, pune 250g de mălai rapid, 1l de apă, 2-3 linguri de unt sau de ulei de măsline, sare și piper. Omogenizează cât e posibil. Așază deasupra cam 200g de mozzarela tăiată felii și cam jumătate de borcan de roșii uscate în ulei (pentru o variantă vegană, înlocuiește mozzarella cu mai multe roșii uscate). Dă la cuptor cam 20 de minute. Pune deasupra cașcaval/parmezan/grana padano ras (sau drojdie inactivă) și mai dă 10 minute la cuptor. După ce s-a răcit, taie-o în 6 pătrate și las-o așa în frigider sau depozitează pătratele într-o casoletă etanșă.

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Georgiana Ilie
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start your SubstackGet the app
Substack is the home for great culture