Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Tiramisu Mille Crêpe Cake
E tort? E Tiramisu? E clătite? :)) E toate. Un tort care se face fără cuptor și are gust sofisticat, dar familiar. Pe scurt, un tort din clătite și umplutură de cremă de Tiramisu. E probabil cel mai rapid tort pe care îl poți face, pentru că blatul se coace mult mai repede decât unul de chec și nu are nevoie de timp de răcire.
Până la rețetă, câteva note din această experiență:
baza, clătitele, nu seamănă cu clătitele noastre din copilărie, făcute din apă minerală și făină. Nu trebuie să iasă gumate și poroase, ci consistente și ușor de tăiat cu o linguriță. Dar fine și cu o structură solidă. Complicat. Așa că sunt făcute dintr-un aluat onctuos, cu multe ouă, și mai multe gălbenușuri, unt topit și două tipuri de făină.
cel mai greu e să dozezi umplutura ca să-ți ajungă între toate cele 18 clătite. Dar să fie suficientă ca să creeze straturi egale, fără goluri. Am găsit o soluție practică pentru asta, fără să trebuiască să cântărești tot timpul.
ies lejer 12 porții din această rețetă. L-am tăiat inițiat în 8, dar nu poți mânca o asemenea felie, e prea mult.
se poate face cu alcool (rom brun și Baileys, cum am făcut eu) sau cu fructe, dacă e pentru copii. Dacă nu pui alcool, trebuie să înlocuiești lichidul cu altceva (vezi în rețetă) pentru că e important, foarte important, să respecți cantitățile totale de aluat și umplutură, altfel se dă totul peste cap.
nu va ieși perfect drept, dar nu o să se supere nimeni, atât de bun e.