Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Caponata siciliana
Am stat o săptămână în Sicilia luna trecută și nu am apucat să mănânc caponata la ea acasă, așa că am decis să o fac pentru noi aici. Deși nu e un fel de mâncare cu o tehnică deosebită și nici nu e complicat de făcut, are o listă lungă de ingrediente și implică prăjit destul de intens, așa că nu e chiar un fel de fiecare zi. Sper să fie un proiect de weekend drăguț, cu aerul condiționat pornit sau la o flacără în curte, dacă aveți posibilitatea. Merită efortul.
Note din testări:
singura variabilă aici e aciditatea și poate să îmbunățească sau să strice mâncarea, așa că recomandarea e să începeți cu atât oțet cât scrie în rețetă și apoi să mai adăugați câte puțin dacă simțiți nevoia să fie mai vioi.