Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Cheesecake pufos
În sfârșit, vreme în care poți aprinde puțin cuptorul. Aceasta e una dintre cele două rețete pe care tot voiam să le fac pentru voi. Un cheesecake, dar cu textură de vată de zahăr. Nu știu cum să explic. Ceva spectaculos, din doar 3 ingrediente și cu efort minim. Când muști din el, parcă muști dintr-un nor. E potrivit la o masă de duminică, la o aniversare în familie, la un picnic.
Note din testări:
Nu ai nevoie de niciun robot/mixer/aparat de gătit, așa că e accesibil oricui.
Poți să îl faci cu altfel de ciocolată - neagră, cu lapte, roz - păstrând aceleași proporții la ingrediente.
Topește ciocolata la bain marie (peste un vas în care fierbe apă, dar fără ca vasul cu ciocolată să atingă apa), nu face ca mine, care am ars prima tură pentru că am pus crăticioara direct pe foc. Treaba asta merge la ciocolată neagră, că așa topesc pentru brownies, dar la ciocolată albă s-a lăsat cu arsură instant.
Va crăpa, dar nu pentru aspectul lui neted va fi apreciat.