Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Rulouri cu susan negru și zmeură
Știți rulourile cu scorțișoară din filmele americane? Acestea sunt ca alea, dar mult mai bune. Au fructe proaspete, ciocolată neagră și mult mai puțin zahăr. Și, pentru că sunt făcute cu tangzhong - nu e un ingredient dubios, este o tehnică, sunt detalii mai jos - țin moi și proaspete mai multe zile. Dacă apucă.
Note din testări:
Aluatul nu e greu de făcut, doar trebuie frământat mult timp - aici ajută mixerul planetar - și e mai dificil de manevrat când formezi rulourile, că rămâne puțin lipicios. Dar această hidratare ajută la textura foarte fragedă și la păstrarea moliciunii pe timp mai lung.
Am făcut cu ciocolată neagră pentru că e preferata mea, dar poți face cu ciocolată cu lapte. În rețetă sunt instrucțiuni despre cum să ajustezi nivelul de zahăr ca să nu devină prea dulce.
Susanul negru nu se simte prea mult în profilul de gust, dar ajută la textură și la culoare. Dacă nu ai susan negru, pune susan alb, nu îl exclude.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, așa că scoate laptele, ouăle și untul din frigider din timp.
Poți pune alte fructe de pădure fără stres.
Nu sări peste tangzhong!