Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Prăjitură cu urdă și struguri
Am venit la casa de la țară să stau câteva zile și am descoperit că mare parte din via de la terasă s-a copt. Sunt niște struguri negri mici, ca niște afine, cu coajă subțire și sâmburi mititei, foarte parfumați. Așa că m-am gândit să-i pun într-un fel de cheesecake pe care l-am făcut cu ingredientele pe care le aveam la îndemână și cu aparatura pe care o am aici, adică un mic cuptor electric (Tefal Cake Factory). Și un cântar - că altfel nu prea aveam ce să împărtășesc.
Note din testări:
rețeta asta se poate face din orice. Nu va mai fi rețeta asta, dar tot va ieși bun. Orice fructe ai, chiar și din compot. Orice brânză care nu e sărată. Niște ouă. Niște biscuiți pentru bază. Nu ai nevoie de unt.
am pus doar 50g de zahăr, dar s-a dovedit puțin prea nedulce, așa că am adăugat o linguriță de miere deasupra. Poți să nu pui deloc miere sau să pui mai mult zahăr, cum îți place.
totul se face într-un bol și durează 10 minute. Apoi, la cuptor, 40-50 de minute, în funcție de cuptor/cât de umed e aluatul.
poate fi desert, mic-dejun sau gustare, cum dorești.