Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Bundt cu ulei de măsline și cimbru
Cred că toată lumea ar trebui să aibă în portofoliu o rețetă bună de bundt - sau guguluf, cum i se spune în Ardeal, de la germanul gugelhupf - pentru că îți dă posibilitatea să scoți din cuptor un tort/prăjitură spectaculoasă fără niciun efort de asamblare. Pot fi însiropate, decorate cu ganache sau cremă de unt sau pur și simplu lăsate așa - decorul e implicit, pentru că are o formă frumoasă. Iar aromele sunt infinite. Aceasta, cu ulei de măsline și cimbru, nu este una obișnuită, și cred că tocmai de aceea merită încercată. Mie îmi place enorm să o fac, mai ales că pașii sunt foarte simpli.
Note din testări:
nu ai ce să greșești la această prăjitură, DAR, când am făcut-o în formă de silicon, s-a ars în partea de jos. Deci recomand fie o formă de bundt de aluminiu turnat, ca a mea, fie o tavă normală, pătrată sau rotundă, din ceramică. Am pus în rețetă link către forma pe care am folosit-o eu.
uleiul dă aroma principală, așa că e nevoie de un ulei care să nu fie amar. Eu am folosit unul de la Frantoio Muraglia pe care scria Medio Fruttato.