Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Crisp cu mere
Crisp e un fel de plăcintă cu susul în jos: pui mai întâi fructele, apoi aluatul, fărâmițat. Este foarte ușor de făcut, suportă orice fruct, de la cele de pădure la mere, pere, prune, piersici sau caise. Doar amesteci fructele cu condimentele, le pui în tavă - nici nu trebuie să o ungi - și deasupra așezi aluatul. E un desert minunat pentru masa în familie, dar și un cadou de dus la o cină oferită de altcineva.
Note din testări:
o poți face și cu mixuri de fructe sau din fructe congelate (amestecurile acelea pentru smoothie-uri merg la fix).
e important să ajustezi rețeta în funcție de cât de zemoase sunt fructele. Eu am pus 2 linguri de semințe de chia ca să absoarbă sosul lăsat de mere, să nu fie ca o supă. Poți pune, în lipsa chia, amidon de porumb (1-2 lingurițe), făină (1 lingură) sau bile de tapioca (tot 2 linguri, ca la chia).
această combinație este de toamnă, cu mere și condimente calde, dar o poți adapta la preferințele familiei tale: alte fructe, alte condimente.
am folosit mere Red Delicious, dar merge cu orice măr.
am folosit făină de ovăz, fără gluten, pentru că trebuie să evit glutenul o vreme din motive medicale (știu, nici mie nu-mi vine să cred), dar poți face cu făină de grâu fără nicio problemă, în acest mix se comportă la fel.