Note de laborator #29: Chifle de sărbătoare, umplute cu tot felul
Un aperitiv spectaculos pentru petrecerile de Sărbători
Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține, care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘. Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Chifle de sărbătoare
Nu trebuie să aștepți Crăciunul sau Revelionul pentru a face această rețetă. Este un aperitiv potrivit la orice masă festivă, și de pe 30 noiembrie încolo sunt nenumărate ocazii să o încercați. Vă garantez că va atrage toate privirile și poftele. Iar efortul, comparat cu rezultatul, este rezonabil. Este și ușor de adaptat, cum detaliez mai jos în note.
Note din testare:
eu am umplut chiflele cu usturoi copt și cu chutney de mango, dar poți să pui multe alte lucruri: dulceață de ardei iuți, de gutui, marmeladă, gem de castane, bucățele de brânză cu mucegai sau de cașcaval maturat, etc.
rețeta se face în 2 zile, dar asta doar simplifică viața, nu o complică.
în mijloc poate fi un brie sau camembert mare sau mai multe rotițe mai mici. Sau poate să nu fie nicio bucată de brânză, doar chiflele. Alegerea ta.