Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține (care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘). Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Bună!
Sunt la Paris de sâmbătă, la Sirha Europain, un important târg dedicat industriei pâinii din Franța. În asta constă jobul meu de fiecare zi, să scriu despre industria europeană de panificație. Și asta înseamnă uneori că stau câteva zile într-o hală în care miroase doar a pâine proaspătă și a zahăr caramelizat. Groaznic, știu. Dar nu vă zic asta ca să mă laud, ci ca să explic de ce nu avem o rețetă aici săptămâna asta. Pentru că nu am avut când să o fac. Dar mi-am luat o tonă de inspirație de la târg și vă promit că săptămâna viitoare veți vedea o pâine extrem de ușor de făcut și extrem de spectaculoasă - practic, aici, toată lumea numai cu asta se laudă.
Între timp, m-am gândit că ar prinde bine un throwback la texte utile pe care le-am scris la începutul newsletterului și care rămân la fel de relevante pentru cei care vor să stăpânească gătitul mai bine.
Lectură plăcută!
Jo