Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține (care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘). Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Bună!
Știu că dovleceii se mănâncă cu mujdei, nu cu ciocolată, dar crede- mă că nu o să vrei să pui mujdei peste această minunăție de chec. Dovlecelul nu se simte, doar adaugă suficientă umiditate ca să facă prăjitura moale și deloc înecăcioasă.
Câteva note tehnice:
merge cu orice făină de grâu. Eu am făcut cu făină de pâine că asta aveam.
iaurtul se poate înlocui cu smântână.
dacă preferi fără cacao, înlocuiește cantitatea de cacao cu tot atâtea grame de făină.
rețeta e cu cacao naturală (ne-alcalinizată, se găsește în plafaruri) și de aceea cere și bicarbonat de sodiu. Dacă folosești cacao olandeză (ce e de obicei în magazine, scrie olandeză sau Dutch processed pe ea), pune 1 lgț de praf de copt.
dacă folosești zucchini, nici nu se vede prin ea deloc.
Jo