Note de laborator #47: Biscotti cu merișoare și alune de pădure
Perechea cafelei tale din dimineața Paștelui
Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține (care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘). Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
AAAADOR biscotti (și cantucci/cantuccini). Îmi place că au o aromă subtilă, că merg de minune cu cafea - poți chiar să-i înmoi în cafea! - și că țin 1000 de ani. Sunt practic biscuiții originali, adică niște chestii coapte de două ori (bis-cotto).
Se pot personaliza cu multe arome, se pot face cu cacao (trebuie doar să înlocuiești o parte din făină cu pudră de cacao olandeză) sau se pot îmbrăca în ciocolată temperată.
Rețeta asta, în particular, îmi place foarte mult pentru că dă un miez fin - e foarte light, fără unt. Chiar le face niște fursecuri delicate.
Sper să vă placă!
Jo