Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține (care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘). Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
NOU! Substack (platforma de pe care trimit newsletterul) are o funcție nouă: chiar dacă nu sunteți abonați cu plată, puteți vedea vedea o postare cu paywall (una singură, o singură dată). Așa că de acum voi trimite rețeta de marți la toată lumea, pentru cei care aleg să-și folosească acest bonus la vreuna dintre ele.
Când am fost prima dată în State și am ajuns într-un supermarket, am căutat Pop Tarts, că le văzusem în sitcomuri și nu mă lămurisem ce sunt. M-am lămurit: un fel de plăcintă din aluat fraged, umplută cu o dulceață. Și decorată cu glazură de zahăr. Și bomboane colorate. Nu mi-au plăcut deloc - oricum, eu nu prea înțeleg ideea de mic-dejun dulce, ceea ce se presupune că sunt aceste gustări - și nici nu le-am dus dorul când m-am întors. Acum se găsesc și la noi - la Sezamo am văzut - la niște prețuri cam nejustificate.
DAR. Am văzut săptămâna trecută pe Netflix Unfrosted, o comedie ușurică de Jerry Seinfeld despre cum s-ar fi inventat Pop Tarts, și m-am gândit că ele în sine nu sunt o idee proastă dacă reușești să le faci să aibă un nivel rezonabil de dulce. Așa că iată, Pop Tarts de casă. În plus, au fost și niște Pop Tarts anti-food waste, că le-am făcut din ce mai aveam prin frigider.
De reținut:
am folosit aluatul rămas de la biscuiții pascali, dar se poate face și cu aluat fraged cumpărat (dulce sau sărat)
le-am umplut cu ce mai era prin borcanele cu gem (măceșe și caise) începute probabil de Crăciun, plus ingredientul-cheie ca să nu curgă
Nu le-am făcut glazură, că ar fi ieșit prea dulci, dar, dacă vrei, poți să amesteci niște zahăr pudră cu puțină apă sau zeamă de lămâie și să le ungi cu acest mix
Sper să vă placă!
Jo