Meal Planning

Meal Planning

#5.4 Comfort food cu efort minim

Și muffins!

Georgiana Ilie's avatar
Georgiana Ilie
Sep 19, 2025
∙ Paid
22
Share

Bine ai venit la Meal planning, partenerul tău pe drumul către o planificare eficientă a meselor săptămânale!

Sâmbătă am trimis un meal plan pentru toată lumea, care poate fi ușor schimbat cu sezoanele și care iese sub 10 lei/porție. Îl găsiți aici:

Un template de meniu ieftin și bun în parteneriat cu Dr. Andreea Petra Florea

Georgiana Ilie
·
Sep 13
Un template de meniu ieftin și bun în parteneriat cu Dr. Andreea Petra Florea

Dragi prieteni,

Read full story

Mă găsești și pe Insta

Meniu săptămânal

Meniu 54
61.9KB ∙ PDF file
Download
Download

Ce cumpărăm

Găsești pe aplicația-companion (iOS | Android) lista de ingrediente. Meniul e făcut pentru 2 persoane, dar în aplicație poți mări sau scădea numărul de oameni pentru care gătești și poți alege să faci doar unele feluri de mâncare. Lista de ingrediente e orientativă, le poți înlocui după gustul tău. Dacă nu găsești ceva și nu știi cu ce să înlocuiești, întreabă pe grupul de Facebook, sigur găsim o soluție.

Rețete

Legendă:

[4P] 4 porții.

⚖️ Lg = lingură (15ml), lgț = linguriță (5ml)

Stock = supă de bază făcută fie din apă fierbinte + legume deshidratate (de la SanoVita, Driedfruits, Solaris și alți producători de produse naturale), fie supă concentrată la borcan de la Zwup/Origini (se găsesc în supermarketurile mari și în cele online), diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se poate folosi și apă, dar stockul aduce un plus de aromă.

Dacă vreți să-ți faci singur/ă stock, ai aici instrucțiuni.

Parmezan = orice brânză maturată: grana padano, cheddar, cașcaval, ce-ți place și se poate rade.

Oțet = uneori e specificat un anume oțet (de vin roșu, de cidru, etc) dar nu vă panicați dacă nu aveți, se pot înlocui unele cu altele fără mari modificări de gust.

Uleiul, sarea și piperul sunt arareori trecute în lista de ingrediente, dar cel mai probabil o să ai nevoie de ele.

Orice punem la cuptor, punem DUPĂ ce cuptorul a atins temperatura indicată, nu înainte.


Duminică

Chiftele cu lămâie și cimbru [V] [PLITĂ] [CUPTOR] [40 minute] [4P]

2 cepe, tocate mărunt

3 căței de usturoi, mărunțiți

500g de carne tocată (curcan, pui sau înlocuitor vegan)

50g de pesmet

1 lingură de cimbru tocat

coaja de la 1 lămâie

Încinge cuptorul la 200C. Într-o tigaie, călește cepele în 2 linguri de ulei. Când s-au înmuiat, adaugă cățeii de usturoi și mai călește 1 minut. Lasă să se răcească și împarte în 2 compoziția.

Peste prima jumătate pune: carnea tocată, pesmetul, cimbrul, coaja de lămâie și 1/4 linguriță de sare. Amestecă, formează chiftele de dimensiunea unei mingi de golf, așază-le pe hârtie de copt pe o tavă și dă-le la cuptor 15-18 minute sau până când sunt bine pătrunse.

Orzo cu dovleac [V] [PLITĂ] [15 minute] [4P]

1 cană de orzo

2 căni stock

100g dovleac plăcintar ras

100ml lapte de cocos sau smântână dulce

1 fir de rozmarin

Pune amestecul de ceapă și usturoi înapoi pe plită și adaugă orzo (pastele, nu grânele). Călește câteva minute, apoi adaugă restul ingredientelor și 1/2 linguriță de sare. Fierbe la foc mic, amestecând continuu, cam 10-12 minute sau până când orzo e al dente. Finisează cu piper negru proaspăt măcinat.

Poză și rețete de aici.

Mămăligă coaptă cu brânză și roșii uscate [V] [5 minute + 30 minute așteptare] [CUPTOR] [6P]

250g mălai rapid

2Lg (25g) unt sau ulei

200g mozzarella

100g roșii uscate

50 parmezan ras

Cuptorul la 200C. Într-o tavă de cel mult 20x30cm, cu pereți înalți, pune 250g de mălai rapid, 1l de apă, 2-3 linguri de unt sau de ulei de măsline, sare și piper. Omogenizează cât e posibil. Așază deasupra cam 200g de mozzarela tăiată felii și cam jumătate de borcan de roșii uscate în ulei (pentru o variantă vegană, înlocuiește mozzarella cu mai multe roșii uscate). Dă la cuptor cam 20 de minute; pune deasupra cașcaval/parmezan/grana padano ras (sau drojdie inactivă) și mai dă 10 minute la cuptor. După ce s-a răcit, taie-o în 6 pătrate și las-o așa în frigider sau depozitează pătratele într-o casoletă etanșă.

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Georgiana Ilie
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start your SubstackGet the app
Substack is the home for great culture