Ieri m-a trimis internetul sa vad un filmulet cu Richard Bertinet ( o placere 30 minute) si exact acelasi lucru spunea, daca ai invatat baza foarte bine restul e imaginatie/inspiratie, la el era despre aluatul de paine bine-nteles.
I know it's a lol, dar blatul trebuie sa fie la temperatura camerei în momentul în care-l punem în cuptor? Zilele trecute am facut pentru prima dată și nu pot să mă mândresc că au crescut rulourile.
Trebuie să fie dezghețat și pliabil, dar nu neapărat la temperatura camerei. E posibil să aibă nevoie de mai mult timp la cuptor, că mai depinde și de cum coace. Am mai făcut și eu o tură aseară și le-am lăsat cu 10 minute mai mult, că nu se rumeneau. Plus că am folosit alt brand de aluat (am făcut cu Linco pentru cel din postare și cu marca Lidl pentru cel de aseară) și cred că și asta a contat. Dacă nu îți place cum arată, poți oricând să le mai lași 10-15 minute să capete culoare.
aha, good to know despre brand! eu folosisem prima data de la Bella și am pățit ca tine, cu aluatul de la Lidl. acum am luat de la alta marca, deci vedem ce-o ieși. thx, Jo!
Ieri m-a trimis internetul sa vad un filmulet cu Richard Bertinet ( o placere 30 minute) si exact acelasi lucru spunea, daca ai invatat baza foarte bine restul e imaginatie/inspiratie, la el era despre aluatul de paine bine-nteles.
Așa e. Și cred că e nevoie și de puțină încredere în noi, că putem să ne bazăm pe instinctele noastre. :)
Arata delicios,ca să zic asa 🙂👌. Mulțumesc
Arata delicios,ca să zic asa 🙂👌. Mulțumesc.
I know it's a lol, dar blatul trebuie sa fie la temperatura camerei în momentul în care-l punem în cuptor? Zilele trecute am facut pentru prima dată și nu pot să mă mândresc că au crescut rulourile.
Trebuie să fie dezghețat și pliabil, dar nu neapărat la temperatura camerei. E posibil să aibă nevoie de mai mult timp la cuptor, că mai depinde și de cum coace. Am mai făcut și eu o tură aseară și le-am lăsat cu 10 minute mai mult, că nu se rumeneau. Plus că am folosit alt brand de aluat (am făcut cu Linco pentru cel din postare și cu marca Lidl pentru cel de aseară) și cred că și asta a contat. Dacă nu îți place cum arată, poți oricând să le mai lași 10-15 minute să capete culoare.
aha, good to know despre brand! eu folosisem prima data de la Bella și am pățit ca tine, cu aluatul de la Lidl. acum am luat de la alta marca, deci vedem ce-o ieși. thx, Jo!