Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține (care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘). Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
Bună!
Săptămânile astea au fost pline de pâine. Am avut un episod dedicat pâinii la Învinge tava, am fost la Sirha Europain și am asistat la Cupa Mondială la Brutărie (au câștigat francezii, deși aș fi zis că va rupe echipa din China). Și da, la târgul Europain și la Cupă am văzut și am mâncat tot felul de pâini, iar lângă hotelul meu era o brutărie celebră, La Parisienne (premiul pentru cea mai bună baghetă în 2016, care e o treabă super-importantă acolo), în care am intrat în fiecare zi.
Și un lucru pe care l-am văzut peste tot zilele acelea a fost pain d’automne, o pâine cu nuci și fructe uscate de toamnă. Nu doar că arată spectaculos, dar este și foarte bună, indiferent de mixul de nuci și fructe adăugat.
Așa că m-am jucat de când am venit cu mai multe variante de aluat - cu drojdie, ca să fie accesibil tuturor - și am produs ce vedeți mai jos. Primele variante au fost mai nefericite, s-au copt prost, am încorporat greșit adaosurile, am pus prea multe, am pus alune prăjite și s-au ars, le-am dospit prea mult pe unele… adică am făcut eu toate greșelile, ca să nu le faceți voi. Sunt foarte mulțumită de pâinea care a ieșit. Deși nu este cu maia, era o textură aerată frumoasă, crustă perfectă, nu prea tare, și un echilibru între gusturile adăugate.
Sper să fie un proiect de weekend drăguț, deși poate fi făcută fără mari bătăi de cap și într-o seară.
Jo