Bună! Bine ai venit la ediția aceasta din Note de laborator! Acesta este un supliment săptămânal al newsletterului Meal planning de care te poți ține (care vine în inbox în fiecare vineri la ora 10 cu: meniu, rețete, listă de cumpărături și buget, ca să nu-ți mai bați capul cu întrebarea ‘ce mâncăm azi?‘). Dacă ai ajuns aici fără să fii abonat, tot ce trebuie să faci e să-ți lași mailul la butonul de mai jos și îl vei primi. Iar dacă alegi să devii abonat cu plată (5EUR/lună sau 50EUR/an), poți vedea și acest extra-email de marți cu o rețetă senzațională, cu toate notele mele de testare și fotografii din proces. Plus că vei avea acces la toată arhiva, de la începuturi, și la alt conținut numai pentru abonați.
NOU! Substack (platforma de pe care trimit newsletterul) are o funcție nouă: chiar dacă nu sunteți abonați cu plată, puteți vedea vedea o postare cu paywall (una singură). De aceea trimit rețeta de marți la toată lumea, pentru cei care aleg să-și folosească acest bonus la vreuna dintre ele.
Anul trecut, când vara a venit în iulie, am făcut lemon bars cu vișine, o minunăție de desert pe care l-am reluat apoi tot sezonul. Anul acesta mergem pe ceva tradițional și, culmea, foarte atent la nevoi moderne: mălai cu vișine, o rețetă bucovineană care sună a mămăligă cu vișine (altă mâncare bucovineană legitimă), dar e o prăjitură care pune în valoare perfect gustul complex al vișinelor.
Sper să vă placă!
Jo